Első lépések, hogyan indítsa el tárhelyét?

Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbiakban egy rövid "todo" listát találhat - azaz tennivalók listáját -, ami abban segít Önnek, hogy a tárhelyét a lehető leggyorsabban használatba tudja venni. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen javaslata, kérdése felmerülne, vagy a leírás az Ön számára nem tartalmaz elegendő információt, kérem, azt jelezze felénk, és igyekszünk a megfelelő irányba bővíteni ezt az anyagot.

 1. Olvassa el alaposan azt az emailt, ami tartalmazza a tárhelyéhez tartozó összes kódot, hozzáférést, linket, paramétert.
 2. Lépjen be a cPanel-jébe a levélben található felhasználónévvel és jelszóval.
  a) Ha Önnek még nem aktív a domainneve, amit a tárhelyhez kért, akkor a belépésnél a domain név helyett a megadott IP címet használja. Például ha Ön a sussfelnap.hu domaint kérte, de a regisztráció még nem készült el, ellenben a tárhelye már igen, akkor a cPanelt ilyen formán érheti el (a beírt számok kizárólag példák, nem valós IP cím és nem ezt kell használni!!!): https://123.456.78.99:2087, majd ezek után kell megadnia a felhasználónevét és jelszavát. Szervereinken a cPanel hozzáférés biztonsági kapcsolaton keresztül történik. Mivel az Ön domainjéhez alapértelmezetten még nem tartozik SSL tanusítvány - ez a domain bejegyzését követően automatikusan létrejön -, a böngésző valószínűleg figyelmeztetni fogja Önt, hogy nem megbízható kapcsolatra kíván belépni. Nyugodtan hagyja figyelmen kívül mindezt és lépjen tovább.
  b) A domain név már aktív. Ez esetben a cPanel így érhető el: https://www.azöndomainneve.hu/cpanel/ (Az azöndomainneve.hu helyén természetesen a valós domain név kell legyen.)
 3. Nézze meg a cPanelről szóló videónkat a TárhelyMost.eu Youtube videócsatornáján, és tanulmányozza a cPanelt.
 4. Nézze meg az email fiókok létrehozásáról szóló videónkat, és hozza létre az első email fiókját, majd a többit is. Ha .hu domaint használ, akkor feltétlenül állítson be egy [email protected]öndomainje.hu email címet, ez a magyar regisztrációs szabályzat egyik kötelező eleme. A nemzetközi szabályok szerint elvileg léteznie kellene egy [email protected]öndomainje email címnek is, de ez nem annyira szigorú.
 5. Állítsa be a levelezőkliensét, majd tesztelje le azt, győződjön meg róla, hogy az email szolgáltatásai megfelelően működnek. Ehhez szintén nézze meg az erről szóló videót (általános videó, Outlook levelező kliens beállítása videó).
 6. Amennyiben több domaint is igényelt, vagy menet közben újakat regisztrál, akkor hozza létre a Kiegészítő tartományok menüben ezek alapján a megfelelő könyvtárakat és domain neveket. Ha nem igényelt ilyesmit, de szeretne aldomaineket létrehozni, akkor viszont az Altartományok menüben teheti ezt meg, hasonlóképpen a hozzáadott domainekhez. Mindehhez itt talál videó segítséget. Ha végzett, hozza létre ezekhez is a megfelelő email postafiókokat a 4. pontban már említett helyen.
 7. Az FTP fiókoknál hozza létre a szükséges FTP fiókokat, amennyiben többet is szeretne, alapértelmezetten egy fő fiók eleve létezik. Részletesebb információt erről az FTP fiókok leírásánál talál (videó segítség pedig itt van). Biztonsági okokból azt javasoljuk, hogy FTP hozzáférést csak az adott könyvtárra vonatkozóan adjon bárkinek is.
 8. Töltse fel a webre szánt anyagait a megfelelő könyvtárakba. FONTOS: amit a webre szán, azt mindig a public_html mappába vagy annak almappáiba töltse fel, mert a "web felől" - ugyancsak biztonsági okokból, a TárhelyMostnál - kizárólag ezek az anyagok lesznek láthatóak.
 9. Teszteljen. Győződjön meg arról, hogy minden rendben működik. Ha ezzel megvan, akkor készen is vagyunk. Bízom benne, hogy ez a rövid áttekintés segítséget jelent Önnek tárhelye megfelelő használatában.

Ha bármiben elakadna vagy nem talált meg mindent, amit szeretne, kérem, nyisson Hibajegyet az Ügyfélfiókjából, és kollégáink szívesen segítenek Önnek.

 • 3 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

FTP és SFTP (fájlok fel és letöltése a tárhelyre)

A tárhelyre előbb-utóbb szeretne az ember állományokat, fájlokat feltölteni, hogy azt mások...

Módosíthatom-e a tárhelyemet?

Természetesen! A módosítás mind felfelé, mind lefelé lehetséges. Ha például Ön a Mini Extra...

Engedélyezettek-e a felnőtt tartalmat mutató, a warez, a torrent, és a proxy oldalak?

A felnőtt tartalom (szex, pornó), warez, torrent és proxy oldalak elhelyezése szervereinken nem...

Hova töltsem fel az oldala(i)mat?

A TárhelyMost tárhelyein belül a cPanel/WHM hozza létre a tárhelyet a beállított és megvásárolt...

Frissítettem az oldalaim tartalmát, mégis a régi oldalakat látom, mit tegyek?

Szerver oldalról semmilyen ok sincsen arra nézve, hogy miért ne frissülne az Ön oldala azonnal,...