Lehet-e folyamatos az oldalam működése, ha áthozom a domainemet?

Természetesen. Csupán okosan kell eljárni, a következő módon.

Végezze el a telepítéseket, feltöltéseket, beállításokat az új tárhelyén a cPanel, és az FTP segítségével.
Állítsa be az adatbázisokat - ha szükséges -, hozza létre a megfelelő e-mail fiókokat, stb., azaz végezzen el minden olyan beállítást, ami az éles működéshez szükséges lehet. Eközben az eddigi tárhelyén az oldala minden további nélkül működik, mint eddig is, hiszen a domain név névszerverei még oda mutatnak.
Ha végzett a telepítésekkel, mindent beállított, akkor teszteljen! Nézze meg, hogy minden úgy működik-e, ahogyan Ön szeretné. Természetesen az e-mail beállításokat még nem tudja ekkor tesztelni, hacsak az email fiókok bejövő és kimenő kiszolgálóját be nem állította a megfelelő módon a saját levelező kliensében (erre a megfelelő helyen talál videó segítséget).

Ha elégedett az eredménnyel, akkor végezze el a DNS átállításokat, és 24-48 órán belül az Ön látogatói már az új tárhelyen elhelyezett anyagokat fogják látni.

Amennyiben az Ön email fiókjai a cPanelen belül létrehozottak - ergo nem gmail-t vagy hasonló, külső levelezőt használ -, akkor még a névszerver módosítás előtt a régi tárhelyének beállításaiban módosítsa az MX rekord prioritás értékét pl. 40-re. Az új tárhelyén pedig legyen ez 0 - alapértelmezetten egyébként is ennyi. Mindezt a cPanelen belül az Email útválasztás menüben tudja megtenni. Itt a Configure Email Routing részben válassza a menüt. Ezzel együtt az átállást követően tanácsos ellenőriznie a levelezés szinkronját, hogy minden emailt megkapott-e az új tárhelyére. Ehhez a Fájlkezelőben a Mail mappa tartalmát kell összevetnie az új tárhelyén levő adatokkal (miután létrehozta ugyanazokat az email címeket, mint az eredeti tárhelyén). Ha eltérés mutatkozik, akkor kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk a szinkronizálásban.

Ezt követően nyugodtan törölheti, vagy megszüntetheti a régi tárhelyét. Ha van bármi olyasmi ebben a leírásban, amit Ön nem ért, akkor kérem, feltétlenül bízza ránk az átállítást vagy végezze azt velünk egyeztetve, így biztosítani tudjuk azt, hogy fennakadás nélkül megtörténjen az átállás. Kollégáink e téren is mindenben az Ön rendelkezésére állnak, segítenek a levelek szinkronjának elvégzésében is, amennyiben ez szükséges.

  • 11 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Már van domain nevem, mit kell tennem?

Ha Ön már rendelkezik domain névvel, akkor nincs más dolga, mint a DNS (Domain Name Server), azaz...

Domain regisztráció

Ön nálunk domaint is regisztrálhat, akár tárhellyel együtt, akár anélkül is. A .hu domain...

.hu és egyéb domain hozzáadása cPanelben a tárhelyhez, névszervermódosítás

A cPanelen belül, fordítástól függően a Tartományok vagy Domainek rész alatt található a...

Mi az a domain (domén) név?

A domain név olyas valami, mint a névtábla a lakás ajtaján. A számítógépek egymás között...

Domain átkérés, átregisztráció, mit kell tennem?

Ha domainját már máshol regisztráltatta korábban, azt minden további nélkül áthozhatja hozzánk.Az...