Domain regisztráció

Ön nálunk domaint is regisztrálhat, akár tárhellyel együtt, akár anélkül is. A .hu domain nevektől eltekintve minden egyéb domain nevet a lehető legrövidebb idő alatt regisztrálunk Ügyfeleink részére. Ehhez nincs másra szükség, mint a domain nevére, és a megrendelő adataira (mert ezeket meg kell adnunk a regisztrációkor ahhoz, hogy a domain ténylegesen az Ügyfélé legyen), valamint annak ellenőrzésére, hogy az adott domain elérhető-e még.

A .hu domainek esetében szintén szükséges ellenőrizni a domain elérhetőségét, valamint tudomásul kell venni, hogy be kell nyújtani írásban néhány dokumentumot, melyek attól függenek, hogy privát vagy céges regisztráció történik-e.

Ha a domaint magánszemély igényli, akkor elegendő a domain igénylő űrlap és a nyilatkozat kitöltése és visszaküldése hozzánk. Ez utóbbi történhet e-mailben is, beszkennelt formában, s csak ezt követően postán.

Ha céges regisztrációról van szó, akkor a domain igénylő űrlapon túlmenően kérjük az adott cég hiteles cégbírósági végzésének első és utolsó oldalának, valamint az aláírási címpéldánynak (aláírásmintának) a másolatát, mely szintén jöhet szkennelt formában. Ha az aláíró személy nem az, aki az aláírási címpéldányon szerepel, akkor még egy hivatalos meghatalmazás másolatára is szükség van.

A .hu domainek esetében a regisztráció akkor kezdődik, amikor minden dokumentum hiánytalanul beérkezett hozzánk, valamint a regisztrációs díj ki van fizetve. A regisztrációnál innentől számítva van egy 8 napos várakozási idő. A domaint - hacsak fel nem merül valamilyen akadályozó tényező - az ISZT általában 2 napon belül ideiglenes használatra bejegyzi. Ha a következő 6 nap során sem merül fel semmilyen probléma, akkor pedig delegálja az igénylő részére.
A regisztráció nyomon követhető a http://www.domain.hu/domain/meghirdetes.html oldalon.

A .com, .org, .net, .eu, stb. kiterjesztésű domainek regisztrációja a regisztrációs díj beérkezését követő néhány órán belül megtörténik. Ezen domainek esetében nem szükséges írásos megrendelő kitöltése, elegendő az online rendelési űrlap elküldése. Az aktuális folyamatokról természetesen értesítést küldünk.
  • 7 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Már van domain nevem, mit kell tennem?

Ha Ön már rendelkezik domain névvel, akkor nincs más dolga, mint a DNS (Domain Name Server), azaz...

Lehet-e folyamatos az oldalam működése, ha áthozom a domainemet?

Természetesen. Csupán okosan kell eljárni, a következő módon. Végezze el a telepítéseket,...

.hu és egyéb domain hozzáadása cPanelben a tárhelyhez, névszervermódosítás

A cPanelen belül, a Domainek rész alatt található a Hozzáadott domainek menüpont. Erre kattintva...

Mi az a domain (domén) név?

A domain név olyas valami, mint a névtábla a lakás ajtaján. A számítógépek egymás között...

Domain átkérés, átregisztráció, mit kell tennem?

Ha domainját már máshol regisztráltatta korábban, azt minden további nélkül áthozhatja hozzánk.Az...